Mersin’de 46 suç kaydı bulunan ve 6 ayrı hırsızlık olayından aranan şüpheli, yakalanacağını anlayınca evinin yanındaki ağaca çıkarak intihar girişiminde bulundu. Evi kuşatan polislerce ikna edilen şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye, Mersin’de 5 ayrı iş yerinden kablo hırsızlığı, Adana’da da bir kasa hırsızlığı olayına karıştığı belirlenen Abdullah A. (31) adlı şüpheliyi, güvenlik kameraları görüntülerinden tespit eden polis, zanlıyı yakalamak için evine operasyon düzenledi. Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan arama kararırı ile şüphelinin Kurdali Mahallesi’ndeki evini kuşatan polis, çevrede güvenlik tedbiri aldıktan sonra eve girdi. Polisleri karşısında görünce dama çıkan şüpheli, yakındaki ağaca tırmanarak kendisini aşağı atmakla tehdit etti. Zanlı, bir süre çıktığı ağacın tepesinden çevredekilere intihar edeceği yönünde tehditler savururken, bölgeye itfaiye ekibi ve zırhlı araç da gönderildi. Uzun süre polisleri yanına yaklaştırmayan zanlı, daha sonra ikna olarak teslim oldu. Bu arada, sokakta toplanan yakınları ise görüntü almak isteyen gazetecilere saldırarak görüntü alınmasına izin vermedi.

46 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen şüpheli, gözaltına alındıktan sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, şüphelinin bir iş yerinden hırsızlık yaptığı sırada kaydedilmiş güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kamera görüntülerine göre, yanında bir arkadaşı ile gece iş yerine giren şüpheli, depoda köpekler olmasına rağmen iş yerinden bakır tel çalarak kaçtı.