Konya’nın Hüyük ilçesinde, alevlere teslim olan evinden çıkmayı başaramayan yaşlı adam yanarak can verdi.

Yangın, ilçeye bağlı Çavuş Mahallesi Cumhuriyet Meydanı Pınarbaşı Caddesi’nde 2 katlı kerpiç evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 82 yaşındaki Hüseyin Özpınar evde yalnız kaldığı esnada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yürümekte zorluk çektiği belirtilen yaşlı adam, evinden teras kata çıkarak kendini kurtarmak istedi ancak teras kattaki balkona kapısını açıp çıkmayı başaramayınca alevler arasında kaldı.

Bitişik nizam evlerin bulunduğu adreste, dumanı fark ederek yangını gören vatandaşlar koşarak eve geldi. Ancak merdivenden çıkıp duman ve alevlerden içeriye giremeyen vatandaşlar, durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın esnasında art arda patlayan tüpler de korku dolu anlar yaşanmasına yol açtı.

Yangına Hüyük ilçesinin yanı sıra Konya ve Beyşehir ilçesinden de itfaiye ekipleri sevk edildi. Vatandaşların da destek verdiği söndürme çalışmaları yaklaşık iki saat sürdü. Yangın güçlükle bitişiğindeki evlere sıçramadan söndürüldü. Yaşlı adamın cansız bedeni ise teras kattaki odadan çıkarılırken, otopsi için Hüyük Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Soğutma çalışmalarının başlaması ile birlikte göçük tehlikesi yaşanması nedeniyle yangının çıktığı kata giremeyen itfaiye ekipleri ve jandarma olay yeri ekiplerinin, yangının çıkış sebebini daha sonraki günlerde binaya girdikten sonra tespit edebileceği öğrenildi.

Yangını fark ederek yardım için koşup itfaiyeye haber veren vatandaşlar, merdivenden alevlerin olduğu kata çıkmayı başaramadıklarını, yaşlı adamın teras katı yerine merdivenlere yönelmesi halinde kurtulabileceğini belirtirken, “Sağlık sorunları vardı, yavaş yavaş ve zor yürüyebiliyordu. Eşinin bahçeye gazel süpürmeye gittiğini sonradan öğrendik. Evde yalnızmış. İtfaiye ekipleri çabuk gelerek müdahale etti, geç kalınmış olsaydı, Allah esirgesin bitişiğindeki evlere yangın sıçrayabilir, köy yanabilirdi. İtfaiye ekiplerinden Allah razı olsun” diye konuştular.

Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.