Antalya’da, bir apartmanda çıkan yangın sonucu alt katta bulunan bir kişi dumandan etkilendi. Baygınlık geçiren şahıs, merdivenli itfaiyenin sepetiyle kurtarıldı. İtfaiye ekiplerine saldıran köpek ise tuvalete kapatılırken, 2 yavru balkona çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, yangın saat 14:20 sıralarında Muratpaşa İlçesi Altındağ Mahallesinde 5 katlı apartmanın son katında çıktı. Ev sahibi Ahmet Temizkan’ın evde olduğu esnada çocuk odasından alevler yükselmeye başladı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye geldi.

Daireden içeri girmeye çalışan itfaiye ekibi, Ahmet Temizkan’ın 5 yaşındaki ‘Dark man’ isimli doberman cinsi köpeği ile karşılaştı. Köpeğin saldırması üzerine itfaiye erleri daireye giremedi. İtfaiye ekibi, bu kez yangına kapıdan değil balkondan müdahale etmek zorunda kaldı. Köpek ise güçlükle tuvalete kapatıldı. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Koah hastası olan Ahmet Temizkan, dumandan etkilendi. Alt komşu Süleyman M., dumanlar üzerine üst kata çıktı. Komşusunu kurtaran Süleyman M., evine indi. Tüm apartmanı kaplayan duman nedeniyle bu kez Süleyman M. fenalaştı. Balkondan el sallayarak yardım isteyen Süleyman M.’nin yardımına itfaiye ekibi koştu. Merdivenli itfaiye şahsın bulunduğu 4. katın balkonuna ulaştı. Baygın bulunan Süleyman M.’yi itfaiye eri kucaklayarak sepete aldı. Süleyman M., ambulansla hastaneye sevk edildi. Süleyman M.’nin sedyeyle taşındığı esnada cep telefonuyla görüntü çeken bir kişiye saldırıldı. Çıkan kavgayı polis güçlükle ayırdı. Ahmet Temizkan ve kızı gözyaşlarına boğuldu. Apartmandaki dumanın tahliye edilmesinin ardından evine çıkan Ahmet Temizkan ve oğlu Erbay Temizkan, tuvaletteki köpeklerinin sağlıklı olduğunu gördü. ‘Dark man’ yavrularına kavuşan aile büyük mutluluk yaşadı.

Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.