Çanakkale-İzmir karayolunda bir otomobilin çarparak olay yerinde bırakıp kaçtığı köpeğe dünya dalış rekortmeni, milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy sahip çıktı.

Çanakkale-İzmir karayolunun 3’üncü kilometresinde bir otomobilin çarpıp kaçtığı köpek ağır yaralandı. Köpeğin kanlar içinde yerde yattığını gören milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy’un hayat arkadaşı, hemen durumu eşine bildirdi. Kısa sürede kaza yerine gelen Ulusoy, zabıta ekiplerini arayarak yardım istedi. Ekiplerin aracıyla Çanakkale’deki bir veterinere götürülen yaralı köpek tedavi altına alındı.

Dalış rekortmeni Ulusoy, "Eşim, iş yerinden çıktığı sırada kazayı görmüş. Hemen beni aradı. Kısa sürede olay yerine geldim. Köpeğin kaldırılması için aramadığımız kimse kalmadı. Köpek can çekişiyordu. Vuran kişi de kaçıp gitmişti. Toplumda birbirimize saygımız yok ki, bir canlıya saygımız olsun. Sağ olsunlar hemen polisler geldi. Köpeğe yeniden başka bir aracın çarpmaması için tedbir aldı. Daha sonra Kepez Belediye Başkanını aradım. İlgileneceğini söyledi ve zabıta geldi. Sağ olsunlar köpeği alıp veteriner hekime getirdiler. Biz elimizden geleni yapacağız. Takdir Allah’ın" dedi.

En kısa sürede yaralı köpeğin iyileşmesini dileyen Ulusoy, "Durumu kötü, bir süre aracın altında sürüklenmiş. Üzüldüğüm nokta, bunlar seçim dönemlerinde kullanılıyor, gerekli olan zamanda ise bir telefonla bir kişiye ulaşamıyoruz. Bu çok kötü ve acı bir şey. İnsanlara değer verilmiyor, bari şu küçük canlılara değer verelim. Bu canlıların konuşacak dili yok. Tamamen ifadelerini gözleriyle yapıyor. Duygularını, her şeyini onunla ifade ediyor. Biraz olsun bu canlılara karşı duyarlı olmak gerekiyor" diye konuştu.

Veteriner hekim Hakan Bozkurt, yaralı köpeğe ilk müdahaleyi yaptıklarını, yaşamsal faaliyetlerini stabil tutmak için uğraştıklarını söyledi.