Mersin’in Mut ilçesinde yaklaşık 8 ay önce işlenen yasak aşk cinayetinde 2 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, yaklaşık 8 ay önce ilçeye bağlı Hacınuhlu Mahallesi’nde meydana geldi. Çiftçilik yapan Mevlüt Ceylan (49), 18 Mart 2014 Salı günü sabah ilçe merkezindeki evinden ayrılarak Hacınuhlu Mahallesi’ndeki bahçesine gitti. Eşi Neriman Ceylan’ın (38) köydeki yakınlarını arayarak, kocasının bahçeye çalışmaya gittiğini ama geri dönmediğini söylemesi üzerine köydeki yakınları Ceylan’ı aramaya başladı. Yakınları bahçeye gittiklerinde Mevlüt Ceylan’ın yanan cesediyle karşılaşınca olayı jandarmaya bildirdi. Savcının incelemesinin ardından ceset otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemede şahsın göğsünden silahla vurulduğu belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, Mevlüt Ceylan’ın eşi Neriman Ceylan’nın ifadesini aldı. Sorgulamasında Neriman Ceylan, aşk yaşadığı Musa Keskin (50) ile birlikte olayı tasarladıklarını itiraf etti. Bunun üzerine aynı gün Neriman Ceylan ve Musa Keskin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Musa Keskin ve Neriman Ceylan hazır bulundu. Musa Keskin, öldürdüğü Mevlüt Ceylan’ın eşi Neriman Ceylan ile 7-8 aydır duygusal ilişkilerinin olduğunu ifade ederek, "18 Mart 2014 Salı günü gizli aşk yaşadığım Neriman Ceylan, eşi Mevlüt Ceylan’ın ilçeye bağlı Hacınuhlu Mahallesi’ndeki bahçesine çalışmaya gittiğini söyledi. Otomobilime binerek Neriman’ı evinden aldım. İlçe dışına çıktıktan sonra aracımı tenha bir yere park edip, cinayeti nasıl yapacağımızı konuştuk. Daha sonra Neriman Ceylan’ı evine bırakarak olay yerine gittim. Mevlüt Ceylan bahçede çalışıyordu. Bende av tüfeğini arabadan alıp havaya bir el ateş ettim. Mevlüt Ceylan beni göremeyince silahın atıldığı yere, yani yanıma geldi. Bana 300 metre yaklaştıktan sonra küfür etti. Tüfeğimi Mevlüt Ceylan’a doğrultup bir el ateş ettim ve olay yerine düştü. Daha sonra eşi Neriman Ceylan’a telefon ederek durumu bildirdim. ‘Tasarladığımız gibi o iş tamam’ dedim. Neriman Ceylan bana, ‘O cesedi kaybetmek için bir şeyler yap’ dedi. Zaten düştüğü yerde yanan ateş vardı, ben ateşe verip yakmadım. Daha sonra olay yerinden uzaklaştım” dedi.

Suçunu kabul eden sanık Neriman Ceylan ise ifadesinde, “Musa Keskin’le yasak aşk yaşıyorduk. Eşim Mevlüt Ceylan bana iyi davranmaz, şiddet uygulardı. Kendisine boşanmak istediğimi söyledim, bana ‘Boşanırsan seni öldürürüm’ dedi. Bende yasak aşk yaşadığım Musa Keskin ile beraber birlikte öldürme kararı aldık. Musa Keskin eşimi öldürdükten sonra bana haber verdi, ben de olay şüphelisi olmamak için hemen köydeki eşimin yakınlarını arayıp, ‘Eşim sabah bahçeye gitmişti, hala eve dönmedi, bahçeye gidip bir bakıverin’ diye aradım. Çok pişmanım” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Musa Keskin ve Neriman Ceylan’a kasten ve planlayarak adam öldürmek ve cinayete yardım suçlarından müebbet hapis cezası verdi.