Diyarbakır’da 6-7 Ekim olaylarında Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesiyle ilgili yakalanan 16 kişiden 7’si tutuklandı.

Diyarbakır’da 6-7 Ekim Kobani eylemlerinde kurban eti dağıtırken hedef haline alınan Yasin Börü ve 3 arkadaşın öldürülmesine ilişkin yakalanan 16 kişiden 7 kişi adliyeye sevk edildi. Yasin Börü ve 3 arkadaşının aileleri ise adliye önünde duruşmanın bitmesini bekledi. Yasin Börü ve 3 arkadaşını öldürmek suçuyla, Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılardan U. D., Y. D., A. B., H. O., H. O., A. P. ve 16 yaşındaki S.K., terör örgütünün çağrısı üzerine eylemle katılma, toplantı ve yürüyüş yapma kanununa muhalefet, adam öldürme ile yaralama iddiasıyla tutuklandı.

Kobani olaylarında Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan Avukat Abdulgani Orhan, birçok insanın dükkanı ve evi olmak üzere Diyarbakır merkezde birçok ciddi zararlar olduğunu söyledi. Orhan, “Bir evin 3. Katından atılarak vahşi bir şekilde katledilen 4 tane insan için 2 ay geçtikten sonra operasyon yapıldı. Diğer öldürülenlerle alakalı henüz bir operasyon yapılmadı. Bunlardan malumunuz açıklama yapıldı. Yasin’in katilleri aldığı denilmişti. Fakat dosya içeriğine ve soruşturma bakıldığında katil olarak tutuklanan 7 kişinin olduğu görüldü. Biraz önce nöbetçi mahkeme ifadeleri alındı. Katil olarak tutuklandılar. Diğer öldürülen ve yaralanan ile mal zararı verenlerle alakalı bir operasyon yapılmamıştır. Sadece evde öldürülüp aşağıya atılanlarla alakalı bir operasyondu. Faillerin bir kısmı bilinmektedir. Halen çalışmaların devam ettiğini görüyoruz. Operasyonun ilk ayağı olarak algıladık. Geçte olsa bir operasyon yapıldı. Diğer operasyonlarda bir an önce inşallah yapılır” dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Diyarbakır il Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, 6-8 Ekim Kobani olayları bahane edilerek bölgedeki halkın canına ve malına çok büyük kasıtlar ile yağmaların yapıldığını dile getirdi. Tanrıkulu, “Bu neticede eşzamanlı olarak İslami kurumlar ve İslam’ın şiarları tesettürlü bayanlar ile sakallı insanlar katledildi. Yaklaşık 2 ay geçti. Bugüne kadar bu zulmü yapanlar hakkında herhangi bir yakalanma duymadık. En son 2 gün önce sayın Başbakan’ın yapmış olduğu bir açıklamayla Yasin Börü’nün katil zanlısı olarak 16 kişinin yakalandığı söylendi. Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir şekilde barbarca ve canice Yasin Börü ve arkadaşları katledildi. Şuan itibariyle 7 kişinin yakalandığını öğrendik. Bu katillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından adliye önünde bekleyen Yasin Börü ve 3 arkadaşının ailesi dağıldı.