Çorum’un Kargı ilçesinde telefonla dolandırılmak istenen yaşlı adamı polis son anda engelledi. Dolandırıcıların tuzağa düşürdüğü yaşlı adam dolandırılmasına engel olmaya çalışan polislerin gerçek polis olduklarına uzun süre inanmak istemedi.

Çorum’un Kargı ilçesinden yaşanan olayda, 75 yaşındaki Mehmet Ali Aşkın’ı telefonla arayan kişiler kendilerini savcı olarak tanıttılar. Telefondaki kişi ’Terör örgütüne yardım etmiş görünüyorsunuz, size yardımcı olacağız’’ diyerek, Aşkın’ın PTT hesabında bulunan 7 bin lirayı vereceği hesaba havale etmesini ve bu sırada telefonu kesinlikle kapatmaması gerektiğini söyledi. Telaşa kapılan yaşlı adam otomobiline binerek PTT şubesine geldi. Aşkın’ın PTT şubesine elinde telefonla konuşarak girerek 7 bin lira havale yapacağını söylemesi üzerine PTT veznesindeki personel şüphelenince, sistemlerin arızalı olduğunu ve birkaç dakika beklemesi gerektiğini söylediler. PTT görevlilerinin durumu polise haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri yaşlı adama dolandırıldığını ve parayı göndermemesini söylediler.

Telefondaki kişinin gelenler gerçek polis değil demesi üzerine yaşlı adam resmi polislere ’Siz polis değilsiniz, sizi kim gönderdi’ diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine resmi üniformalı polisler kimliklerini çıkartarak yaşlı adama gösterdiler. Polislerin kimliklerini görmesine rağmen polislere inanmayan yaşlı adam çevredeki esnaflarında polislerin gerçek polis olduğunu söylemesi üzerine ancak gelen polislerin gerçek polis olduğuna inanabildi. Yaşlı adam ifadesi alınması ve bilgilendirilmek üzere Kargı İlçe Emniyet Amirliği’ne götürüldü.

KARGI POLİSİ UYARDI

Polis yetkilileri vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı uyardı. Dolandırıcıların özellikle son birkaç haftadır Kargı ilçesinde aynı yöntemle bir çok vatandaşın arandığını belirterek, Vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis, savcı olarak tanıtan ve terör örgütüne üyesiniz gibi bahanelerle para isteyen kişilere itibar etmemeleri istedi. Hiçbir savcı ve polisin vatandaştan para istemeyeceğini belirten yetkililer, bu gibi durumla karşılaşmaları haline hemen 155’i aramalarını veya polis merkezine müracaat etmelerini istedi.