Denizli’de 72 yaşındaki Saniye Ö. isimli emekli kadını telefonla arayan şahıslar, yaşlı kadını 130 bin TL dolandırdı.

Telefon ile dolandırıcılık olaylarına yönelik uyarılara rağmen, vatandaşlar dolandırıcıların tuzağına düşmeye devam ediyor. Denizli’de Saniye Ö. isimli kadın, telefonla kendisini arayan ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara inanarak dolandırıcıların banka hesabına 200 bin TL para yatırdı.

Yaşlı kadını Adana’dan aradıkları belirlenen şüpheliler, 72 yaşındaki Saniye Ö.’ye kendilerini savcı olarak tanıttı. Banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiği ve bu kapsamda bir operasyon yapıldığı söylenen dolandırıcılar, yaşlı kadına iki ayrı bankadan 200 bin TL para yatırması gerektiğini söyledi. Saniye Ö. iki bankaya giderek toplam 200 bin TL para yatırdı. Kendisinin dolandırıldığını fark eden kadın daha sonra polisi arayarak yaşanan olayı anlattı.

İhbarla birlikte kadınla buluşan polis, ilk olarak bankalara giderek hesapların bloke edilmesini istedi. Bankalar arasındaki trafiğin ardından 70 bin TL kurtarılırken, 130 bin TL ise dolandırıcıların eline geçti.

Olayın ardından Denizli Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçti. Adana Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmayla bir şüpheliyi Adana’da bankadan para çekerken yakalayarak gözaltına aldı. 130 bin TL’sini dolandırıcılara kaptıran yaşlı kadın ise ifade vermek üzere Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.