Eskişehir’de bir apartmanın giriş katından yükselen dumanlar sağlık, polis ve itfaiye ekipleri harekete geçirdi. Apartman sakinlerinin paniğe kapılmasına neden olan yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre Gökmeydan Mahallesi Salkım Söğüt Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın dış kapı camının kırık olduğunu gören ve giriş katındaki bir daireden yanık kokusu geldiğini fark eden çevre sakinleri polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından içeriden duman geldiğini fark ederek itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler daireyi kontrol ederken polis ekipleri ise bir yandan diğer vatandaşların dumandan etkilenmemesi için apartmanı tahliye ederken diğer yandan da itfaiye ekiplerine yardımcı oldu. İtfaiye ekiplerinin dairede yaptıkları inceleme sonucu yatak odasında bulunan yorgan ve yastıkların tutuşmaya başladığı belirlendi.

İtfaiye ekipleri tarafından dairede yanmaya başlayan yorgan ve yastıklar apartman bahçesine çıkarılarak söndürüldü. Olayda can kaybı olmazken polis konuyla alakalı tahkikat başlattı.

PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞI İÇİN YARDIM EDİLSİN

Dairede yaşayan Abdulkadir Ö., Kadriye Ö. ve İsmail Ö.’nün içeride olmadığı tespit edilirken, apartman sakinleri burada yaşayan İsmail Ö.’nün sinir hastası olduğunu ve sık aralıklarla tedavi gördüğünü iddia etti. Daha önce de ailesine saldırılarda bulunduğu öne sürülen İsmail Ö. ile ilgili konuşan komşuları, kendisinin esasında iyi biri olduğunu, ancak sinir hastalığı bulunduğu için bu tarz olayların sıkça yaşandığını vurgulayarak, “Daha öncede oldu, anasına babasına çok zarar verdi. Akıllandı zannettik, psikolojik sorunları var. Annesi babası çok iyi insanlar, çocuk da çok iyi. Ama bir anlık sinir işe, bir anda her yeri yakıp yıkıyor. Hepimiz mahalleli olarak, komşu olarak üzülüyoruz. Kötü bir çocuk değil, efendi iyi bir çocuk. Bir çaresi bulunmalı, doktorların elinden tutmaları lazım. Psikolojik rahatsızlığı olan biri herkese zarar verebilir. Bilerek değil, bilmeyerek zarar verebilir. Buna yardımcı olsunlar, hastaneye yatırsınlar, psikolojik tedavi görsün. Üzülüyoruz komşuları olarak” şeklinde konuştu.