Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yengesini sopayla darp eden ve yengesinin dostu olduğu iddia edilen kişiyi makasla yaralayarak hastanelik eden kayınbirader yakalanarak gözaltına alındı. C.T.’nin emniyete götürülüşü sırasında anne Sevilay T. oğluna “Sen utanılacak bir şey yapmadın, onlar utansın” diyerek destek verdi. Baba Cemil T. de gelinlerinin oğullarını yaklaşık 6 aydır aldattığını yeni öğrendiklerini söyledi.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen C.T.’ye emniyet önünde annesi Sevilay T. destek verdi. Oğluna “Çeksin, çeksin, sen ne utanıyorsun oğlum? Utanan utansın, sen ne utanıyorsun? Alnın açık oğlum” diyerek destek verdi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan N.T.’nin cezaevindeki eşi E.T.’nin babası Cemil T. de olayı gerçekleştiren oğlu C.T.’ye sahip çıktı. Gelinlerinin oğlunu yaklaşık altı aydır aldattığını yeni öğrendiklerini ve oğlunun gelini N.T. ile dost hayatı yaşadığı K.Ö.’yü el ele tutuşurken görünce kendinden geçerek olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

"ASLINDA BU İKİSİNİN İNFAZ EDİLMESİ GEREKİRDİ"

Gelinleri N.T.’nin bugüne kadar her türlü ihtiyacını karşıladıklarını ve oğlunu aldatmasına hiçbir anlam veremediğini söyleyen baba Cemil T., “Cezaevindeki E.T.’nin babasıyım. 15-20 gün önce gelinim açık görüş varken oğlumu ziyarete gitmedi. Telefonda oğluma ‘Ben seni bıraktım, boşanma davasını açtım’ demiş. Benim çocuk o an için kendini tutamayıp kriz geçiriyor. Cezaevinde kendisini kesiyor. Cezaevi müdürü ve gardiyan tarafından moral vermesi için bize telefon açıldı. Bizi istedi anne babası olarak. Biz de oraya gittik ve vücudunda kesikler vardı. Durumdan haberimiz olmadığını ve takip ettiğimizi söyledik. Yemeğini, ekmeğini veriyoruz. Devlet tarafından 800-900 TL para veriliyor. 1,5 milyar ben para veriyorum. Hiçbir eksiği yok. Çocuğunu okutturuyorum. İki çocuğundan biri okula gidiyor, hiçbir eksiği yok. Kirasına varıncaya kadar hepsini biz üstlendik. Biz bu olayı duyunca kızın babası ile görüştük ve bize ‘Biz boşanma davasını açtık, sen yoluna ben yoluma’ dediler. Biz de 15-20 günde nasıl bu karara vardı, bu kadar birbirlerini severken? Evi boşaltacağını söyledi. Devlet çocuğu kime bırakırsa orada kalır. ‘Tamam, boşanma olabilir dedim.’ Senin kızın boşanır düşmüşsün ev derdine. Ev kime kalır onlar problem değil. O gün geldiler kömürü aldılar, evi de alacaklarını söylediler. Ben her şeyi kanuna bıraktım. Ayrılırken Cuma günü evi taşıyacaklarını söylediler. Ben o gün İstanbul’a gittim. Ben onlara ‘Evi taşıyamazsınız, savcısı var, hükümeti var’ dedim. Sonradan yaşanan olayı duydum. Biz olayı duyunca şok geçirdik. Komşularımız takip etmişler, eve sabaha karşı saat 3’te girmiş, 4’te çıkmış. 6-7 kere görmüşler, takip etmişler. Bize söylemek de istememişler. Benim oğlum arkadaşı ile beraber telefon faturasını yatırmak için çarşıya inmiş. Gezerken N.T. ile K.Ö.’yü kol kola görmüş. Onları kol kola görünce kendinden geçmiş. Çocuk da ne yaptığını bilemedi. Orada ne bulduysa birbirlerine geçirmiş. Aslında bu ikisinin de infaz edilmesi gerekirdi. Bizim namusumuzu beş para etti. Kim olsa da aynısını yapardı. Benim diyeceğim bu kadar babası olarak” dedi.

Cezaevindeki E.T.’nin arkadaşı Orhan G. de N.T.’nin kocasını aldattığını, kendi yeğeninin söylediğini belirterek, kendilerini hastane yakınında uygunsuz vaziyette gördüğünü anlattığını ifade etti. Yeğeninin durumu E.T.’nin babası ve kardeşine söyleyemediğini ve kendisine söylediğini dile getiren Orhan G., öğrendiklerini kendilerine aktardığını söyledi.

OLAY

Kdz. Ereğli ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü akşam saatlerinde C.T. ağabeyinin eşi N.T.’yi, dost hayatı yaşadığı iddia edilen K.Ö. ile çarşı merkezinde kol kola gezerken görünce önce yengesini sopayla döverek bayıltmış, ardından kaçmaya çalışan K.Ö.’yü sırtından makas ile ağır şekilde yaralamıştı. Olayın ardından baygın vaziyette bir dükkana alınan N.T. kendisine geldikten sonra hızla olay yerinden uzaklaşırken, ağır yaralanan K.Ö. ise ambulansla hastaneye kaldırmıştı. Yaşanan olay yakındaki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenmişti. Bıçaklama olayını gerçekleştiren C.T. ve arkadaşı Ş.Ç. olaydan iki gün sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Makasla yaralanan K.Ö.’nün yoğun bakımda tedavisine devam edildiği ve hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.