Adana’da sunta yüklü TIR’a çarpan yolcu otobüsündeki sürücü ile üniversite öğrencisi genç kız hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Sivas-Hatay seferini yapan ve içinde yaklaşık 40 yolcunun bulunduğu Hamit Şimşek yönetimindeki 58 HD 111 plakalı otobüs, Seyhan ilçesi Zeytinli Mahallesi D-400 Karayolu’nda bir deponun kapısına yanaşan Ahmet Avcı yönetimindeki 01 P 2386 plakalı sunta yüklü TIR’ın kasasına arkadan çarptı. Kazada, çarpmanın etkisiyle TIR’ın kasası devrildi suntalar yere döküldü. Yolcu otobüsünün ise ön tarafında ağır hasar oluştu.

Haber verilmesiyle olay yerine sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Otobüste sıkışan 2 aylık evli şoför Hamit Şimşek ve ön camdan fırladıktan sonra otobüsün altında kalan Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencisi Zeynep Dönmez hayatını kaybetti.

Yaralanan 15 yolcu ise Can-Kur ekiplerinin yardımıyla araçtan çıkartılarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı. Otobüs sürücüsünün uyuklaması nedeniyle kazanın gerçekleştiği tahmin ediliyor. Ayrıca, sürücünün dinlenmeye çekildiği muavinin ise aracı kullandığı ileri sürüldü.