Yozgat’ın Çalılı Köyünde geçtiğimiz Pazar günü 12 yaşındaki bir çocuğun vurulma anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Geçtiğimiz Pazar günü evinin önündeki çeşmede hayvanları sulamaya giden 12 yaşındaki Samet Ayan, mahkeme tarafından tutuklanan komşusu S.Y. tarafından av tüfeği ile arkadan vuruldu. Olay önce komşular arasında yaşanan husumetten dolayı S.Y. isimli kadının komşusu Salif Ayan’a ateş ederken çocuğa isabette ettiği şeklinde belirtilmişti, gerçekleri ise güvenlik kamerası ortaya çıkardı. Hayvanları sulamaya giden Samet Ayan hayvanların su içmesini beklediği sırada arkadan edilen ateş sonucu yere yığılıyor. Durumu fark eden ağabeyi, vurulan kardeşini kucaklayarak kendi evlerinin önüne taşıyor. Daha sonra hastaneye kaldırılan Samet yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Baba Salif Ayan, daha önce de evlerinin ve kendisinin aynı kişiler tarafından kurşunlandıklarını ve annesinin de bacağından yaralandığını belirterek, “Defalarca savcılığa suç duyurusunda bulunmamıza rağmen hiçbir şey yapılmadı. Traktörümü tarayan, annemi bacağından yaralayan kadın hiçbir ceza almadı. Sonunda oğlumu vurdu. Benim çocuğumu o kadın vurmadı savcılık vurdu. Bu nasıl bir adalet anlamıyorum” dedi. Komşu kadın S.Y.’yi eşi A.Y.’nin azmettirdiğini söyleyen Salif Ayan, “Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Azmettirici dışarıda geziyor. Bu şahsın tutuklanması için bir kisinin daha mı ölmesi gerekir. Savcılığın ve jandarmanın bu konuyu daha iyi araştırmasını ve asıl suçlunun da cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Kendisinin ve evinin kurşunlanmasından sonra evine güvenlik kamerası koyduğunu dile getiren Salif Ayan, “Evim sürekli kurşunlanıyor ve biz tehdit ediliyorduk. Bunun için evime güvenlik kamerası yerleştirdim. Son olayı da kamera kaydetti. Burada savcılığın ihmali var” şeklinde konuştu.

Dede Haşim Ayan da muhtarlık meselesi ile başlayan husumetin sürdüğünü dile getirerek, “A. Y. eşi S.Y. sürekli pusu kuruyor bizi dışarıya çıkarmıyorlardı. Savcılığa 15 defa dilekçe verdim. Savcının kendisi ile görüşüm, savcı ’A.Y.’yi öldürelim mi? Ne yapalım’ dedi. Sonunda benim çocuğum öldü” şeklinde konuştu.

Anne Derya Ayan da vicdanlı bir kişinin bunu yapamayacağını belirterek, “Çocuğum hayvanları sulamaya gitmişti çocuğumu vurdular. Ciğerim yanıyor, adalet istiyorum, bu kadını assınlar. Çocuğum rüyama giriyor, ben iyiyim diyor fakat biz iyi değiliz” dedi.