Yozgat’ta evine giden gazeteci üç kişinin saldırısına uğradı.

Yozgat’ta yerel yayın yapan Yenigün Gazetesi köşe yazarlarından Evren Kurban, evinin önünde kimliği belirsiz üç kişinin demir çubuklarla saldırısına uğradı. Kafasından, belinden, kol ve elinden darp edilen Kurban’ın sağ el orta parmağı kırıldı.

Akşam saat 21:30 sıralarında gazetede çalışmalarını tamamladıktan sonra Karatepe Mahallesi Yuvakent Yapı Kooperatifi’ndeki evine girmek üzere iken, apartmanın bahçesine saklanan 3 kişi tarafından demir çubuklarla saldırıya uğradığını belirten Kurban; saldırının sebebinin gazetede Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı eleştiren yazılardan kaynaklandığını düşündüğünü belirtti. Kurban;“Gazetede Belediye Başkanı Kazım Arslanı eleştirel yazılar yazdığım için sosyal paylaşım sitelerindeki adresime sürekli tehdit mesajları geliyordu. Bugün de bana saldırdılar ” dedi.

Yozgat Devlet Hastanesinde sağ kolu alçıya alınan Evren Kurban, saldırıyı Belediye Başkanı Kazım Arslan ve kendisine son günlerde sürekli sosyal paylaşım sitesinden tehdit mesajları gönderen kişilerin yaptırdığını ileri sürerek, bu kişiler hakkında şikayette bulunup davacı oldu.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıdan sonra beyaz renkli bir otomobile binerek kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Öte yandan yurt dışında bulunan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’dan ise konu ile ilgili bir bilgi alınamadı.