Edirne polisince yapılan operasyonda, kent nüfusunu 2 kez zehirlemeye yetecek kadar uyuşturucu ele geçirildi. Kentte, polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayan bir araçta piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 500 bin TL değerinde 200 bin adet extacsy hap ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2013 yılına ait uyuşturucu raporuna göre 1 yılda 325 kişinin uyuşturucu maddeden hayatını kaybettiği ülkede, başta sentetik uyuşturucu olmak üzere, gençlerde uyuşturucu kullanımının arttığının görüldüğü belirtildi. Özellikle yaklaşan yılbaşı öncesi piyasaya çok miktarda uyuşturucu sürmek istedikleri değerlendirilen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayarak özellikle gençlerin ve tüm vatandaşların yeni yıla sağlıklı ve huzurlu bir ortamda girmelerini temin etmek maksadıyla Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce denetimlerin sıklaştırıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, sıklaştırılan denetim ve çalışmalar sırasında, 28 Aralık 2014 Pazar günü ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan aracın il içerisinde E-5 karayolu üzerinde durarak araçtan yol kenarına poşetler attığı görülmesi üzerine araç takip edilerek araç sürücüsü H.A. isimli şahıs yakalandı. H.A’nın yol kenarına bıraktığı poşetler kontrol edildiğinde ise net ağırlığı 46.918 gram olan yaklaşık 200 bin adet extacsy uyuşturucu hap ele geçirildi. Araç sürücüsü H.A. isimli şahsın 29 Aralık 2014 Pazartesi günü çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

EDİRNE NÜFUSUNU İKİ KEZ ZEHİRLEMEYE YETECEKTİ

Ele geçirilen uyuşturucu nitelikli hapların 2014 yılı içerisinde yurt içinde piyasaya tek seferde sürülmek istenen en büyük miktarlardan birinin olduğu ve Edirne nüfusunu 2 kere zehirlemeye yetecek miktarda olan uyuşturucu hapların piyasa değerinin yaklaşık olarak 3 milyon 500 bin TL olduğu bildirildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce, yapılan yazılı açıklamada, "Uyuşturucu madde kullanımı ile yurtiçi ve yurtdışı ticaretine yönelik kararlı mücadelemiz artarak devam edecektir" denildi.