Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlilerince yapılan uyuşturucu operasyonları sonuç verdi.İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Karaman merkezinde uyuşturucu ticaretini önleme ve kullanımını en aza indirme çalışmaları kapsamında yapılan uyuşturucu ve uyarıcı maddelere ilişkin operasyonlar hakkında açıklama yapıldı.

Bazı şahıs ve organizasyonların il dışından temin ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri Karaman’daki kullanıcı (bağımlı) şahıslara pazarladıkları istihbaratını alan emniyet mensupları, bu şahıs ve organizasyonların uyuşturucu ve uyarıcı ticaretini alışkanlık haline getirdikleri öğrendi. Bunun sonucunda Şube Müdürlüğümü tarafından yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde isminin (C.Ç) olduğu tespit edilen şahsın yurt dışından uyuşturucu madde getirerek, Karaman’da bulunan içici şahıslara sattığı yönünde bilgiler elde edildi.      

Yapılan araştırmalarda (C.Ç)  17 Ocak Cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Ahiosman Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın üzerinde ve konakladığı otel odasında yapılan aramada 218 adet ecstacy hap, 3,70 gram kokain ve 3 gram esrar maddesi ele geçirildi.

(C.Ç) ile olayla bağlantısının olduğu tespit edilen (A.D) ve (M.T) isimli şahıslar ise yakalanarak gözaltına alındı. 18 Ocak Pazar günü mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilerek (C.Ç) isimli şahıs tutuklanarak Karaman kapalı ceza evine teslim edildi.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Karaman’da ve ilçelerinde uyuşturucu ticaretini önleme ve kullanımını en aza indirme çalışmaları kapsamında, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan sokak satıcılarının organizasyonlarının deşifresinin yapılacağına vurgu yapıldı. Ayrıca yapılan açıklamada; uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımının önlenmesi için çalışmalara çok yönlü olarak devam edileceğinin de altı çizildi.

ADEM DEMİREL