Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2015 yılı umre kayıtları başladı. İlk umre kafilesi, 26 Aralık 2014 tarihinde kutsal topraklara gidecek.

Umre yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için umre kayıtları başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2014-2015 dönemi umre programlarını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığının resmi web sitesinde yer alan bilgiye göre umreye gitmek isteyenlerin ilk kayıtları alınmaya başlandı.

7, 10, 14 ve 24 günlük umre programları düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayında umreye gitmek isteyenler için ayrıca program hazırlayacak. Umre için kutsal topraklara gitmek isteyenlerin program tercihlerine göre fiyatlar en düşük bin 150 dolar, en yüksek bin 985 dolar olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı resmi web sayfasından http://hac.diyanet.gov.tr “Umre Bilgi Giriş Programı”ndan kayıtlar yapılabilecek yada isteyenler en yakın İl ve ilçe Müftülüklerine kayıtlarını yapabilecek. İlk Umre kafilesi, 26 Aralık 2014 tarihinde kutsal topraklara gidecek.

Umreye gitmek isteyen vatandaşlara uyarıda bulunan İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Umre broşürlerimizden, İl veya İlçe Müftülüklerimizden veya internet adresimizden kendilerine uygun umre programını belirlemeleri gerekmektedir. Seçmiş olduğu umre turunda 2 veya 3 kişilik oda tercihinin yanında bulunan banka kodu ile birlikte anlaşmalı bankalardan birine giderek bu tura ait umre ücretini yatıracaktır. Mekke ve Medine’deki otellerin yapısı gereği 3 kişilik odalarda kısıtlama olduğundan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bankalara da umre ücreti yatırma esnasında 3 kişilik oda tercihine ait banka kodunu verdiğinizde sizlere tur dolu deniliyorsa lütfen 2 kişilik oda tercihini deneyiniz. O turda seçtiğiniz otelin 3 kişilik oda tercihi dolmuş ama 2 kişilik oda tercihinde yer bulunma ihtimali yüksektir. Umre ücretini bankaya yatırmayanların kayıtları ne müftülüklerce ne de internet ortamında alınmayacaktır. Umreye gidecek olan vatandaşlarımız kendileri, eş, çocuk veya diğer akrabaları için ücretlerini TC Kimlik numarasıyla birlikte ayrı ayrı yatırmaları gerekmektedir. Bankaya ücretini yatırdıktan sonra kendisine en yakın müftülüğümüze giderek veya http://hac.diyanet.gov.tr adresinden internet ortamında kaydını yapabilecektir. Kayıtlarını internet ortamında yapacaklar. TC Kimlik numaraları ile birlikte bankaya ücretini yatırdıkları her bir fert için ayrı ayrı kayıtlarını gireceklerdir. İnternetten kaydını yaptıran umrecilerimiz son müracaat tarihine kadar internet ortamında belirledikleri müftülüğe giderek akraba, mahrem ve yakınlık bağlantılarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Kayıtlarını yaptırdıktan sonra umre turlarında veya oda tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlarımız; kayıt yaptırdıkları il veya ilçe müftülüğüne müracaat ederek bu değişiklikleri gerçekleştirebilirler” dedi.