Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ‘28 Şubat Postmodern Darbesi ve Günümüze Yansımaları’ başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.

ADÜ tarafından gerçekleştirilen ‘Diriliş Konferansları’ kapsamında düzenlenen ve Avukat Figen Şaştım’ın konuşmacı olarak katıldığı “28 Şubat Post Modern Darbesi ve Günümüze Yansımaları” başlıklı konferans Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferans Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleşti.

28 Şubat dönemini, inançlı kesim açısından büyük bir fay hattı olarak niteleyen Figen Şaştım, 12 Eylül ve 61 darbesi gibi dönemlere benzemeyen bu dönemin, birdenbire gerçekleşmediğini bir hazırlık süreci olduğunu belirtti. Toplumun her kesiminin bu dönemde zarar gördüğüne dikkat çeken Şaştım, Müslüman inançlı kesimin bazı odaklar tarafından rakip olarak görülerek sosyal yaşam için bir tehdit olarak görüldüğünü söyledi.

Yurtdışından Batı tandanslı mihrakların, o dönemde de bugünkü gibi 28 Şubat sürecinde etkin rol oynadığına vurgu yapan Figen Şaştım, Türkiye’nin temsil ettiği siyasi, dini ve kültürel simgelere karşı bu mihraklar tarafından girişimde bulunulduğunu söyledi. 28 Şubat döneminde medyadaki bazı figürlerle Müslümanların dışarıya karşı, İslam’ı bilmeyen kişilere karşı, kaba, yobaz, ham softa kişilikleri içerisinde barındıran, toplum için bir tehdit olarak algılanması için çaba sarf edildiğini kaydeden Figen Şaşkın, İslam düşmanlığının Avrupa’da olduğu gibi o dönemde de başörtüsü üzerinden yürütüldüğüne vurgu yaptı.

Konferansın son bölümünde dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Figen Şaştım’a, konferansın bitiminde ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.