Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), merhum Başbakan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes’i üçüncü ölüm yıl dönümünde unutmadı.

Adnan Menderes Üniversitesi, demokrasi şehidi Adnan Menderes’in 23 Aralık 2011 tarihinde hayatını kaybeden oğlu merhum Aydın Menderes hayrına lokma döktürdü. Kampüsteki lokma hayrına ADÜ idari ve akademik kadrosuyla öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Anma etkinliğinde konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, merhum Başbakan Menderes’in oğlu Aydın Menderes’i, ölümünün üçüncü yıldönümünde saygıyla andıklarını belirterek, “Bütün hayatını halkının hizmetine adamış, adını taşımaktan onur duyduğumuz merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in oğlu, çok değerli siyaset adamı, yazar ve düşünür Aydın Menderes, milli iradenin temsilcisi olarak halkına gülmeyi, hayal etmeyi öğretmiş, milletin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Babasının aziz hatırasını, gururla günümüze kadar taşımıştır. Aydın Menderes, babası gibi vatan sevgisiyle dolu bir insandı. Yüreği vatan sevgisiyle dolu, son nefesine kadar merhum babası gibi vatanını düşünen, kendisini bu millettin huzur ve refahına adamış, öğrenme aşığı Aydın Menderes’i ebediyete intikalinin üçüncü yılında rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.