Aydın Milletvekilleri Semiha ÖYÜŞ, Mehmet ERDEM ve Ali Gültekin KILINÇ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ziyaret ederek Aydın’da yapılması gereken sağlık yatırımları konusunda görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede başta Aydın Merkez olmak üzere il genelindeki sağlık yatırımları üzerine görüşme yapıldığı belirtildi.

Aydın’ın sağlık yatırımları konusunda öncelikli iller arasında olduğunu belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş, Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç’ı makamında kabul ederek görüşmede bulundu.

Görüşmenin ardından ortak açıklama yapan AK parti’nin Aydın Milletvekilleri; Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu’na 800 Yataklı Bölge Hastanesi ile ilgili gerekli tüm çalışmaların bitirildiğini, Yüksek Planlama Kurulundan çıkacak karardan sonra söz konusu projenin yapım aşamasına geçilebileceğini naklettiklerini ifade ettiler. Görüşmede uzun zamandır atıl vaziyette duran YİMPAŞ Binasında yapımı planlanan Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Laboratuarı ile Sağlık Müdürlüğü ve 30 Ünite Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için proje değişikliği çalışmalarının 2015 yılının ilk aylarında tamamlanarak yapım aşamasına geçileceği, Nazilli İlçesinde faaliyet gösteren sağlıkla ilgili hizmet kurumların 4 ayrı yerdeki binalarda hizmetleri sürdürmeye çalıştığı ve bu hizmet binalarının tek merkezde toplanması konusundaki çalışmaların aktarıldığı belirtildi.

Öte yandan görüşmede Söke’de bulunan mevcut devlet hastanesine ilave yeni hizmet binasının yapılmasının da kararlaştırıldığı belirtildi.