Akbük Su Ürünleri Kooperatifi başkanı Celalettin Erol’un düzenlediği, SÜRKOP Genel başkanı Ramazan Özkaya ve çevre Su Ürünleri Kooperatif başkanlarında katıldığı toplantıda, balıkçıların problemleri masaya yatırılarak çözüm arandı.

Akbük Mahallesinde gerçekleşen toplantıda Kooperatif başkanları ve balıkçıların konuşmalarının ardından konuşan Akbük Su Ürünleri Kooperatifi başkanı Celalettin Erol “Bundan yaklaşık olarak 2,5 yıl önce borç batağında olan tüzel S,S, Akbük Beldesi Su Ürünleri Kooperatifi’ni söz verdiğimiz gibi saygın bir kurum haline getirdik, yatay örgütlenmesinin yanı sıra Bölgeyle birlikte ve Türkiye Merkez Birliği’nde bizzat görev alarak dikey örgütlenmesini sağladık. Ve yine barınağımızı elektrik, su şebeke ihtiyacına cevap verecek hale getirdik. Şu anda, güvenliğimizi sağlamak amaçlı, kamera sistemleri, bariyer kapısı ve iki güvenlik görevlisi hizmet vermektedir. Aynı zamanda internet hizmeti verilmekte olup, Mevcut Barınağımızı Bölgede güvenle bakılan bir barınak haline getirdik. Yapılan istişareler sonucunda Ulaştırma Bakanlığı İzmir 3,Bölge Müdürlüğü’nün ciddi yatırımlarından yararlandık. Barınağımızın taş kaplaması bitirilmiş olup iç rıhtım çalışmalarında mesafe alınmıştır. Söz konusu yatırımların devam etmesi için, bakanlıkla istişaremiz devam etmektedir. Her ay bir Kooperatifimizin ev sahipliğinde Kooperatiflerimizin gündemindeki sorunlarımıza çözüm aradık. Ve yine Ankara’da Strateji Planını Muğla İli’mizde Bölge balıkçılığını İzmir İli’nde ülke balıkçılığını ve balıkçılıkta teknolojiyi, Kıbrıs’ta,Dünya Balıkçılığı’nı masaya yatırdık. Görüş ve düşüncelerimizi yüksek sesle dillendirdik. Geçtiğimiz 4 Aralık’ta 81 İlimizin Çevre Şehircilik İl Müdürleri ve yine 6 büyük Kıyı Şehrimizin Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcileriyle bu İllerimizin Liman Başkanlarını Çevre Şehircilik Tarım Hayvancılık Ve Turizm Bakanlıklarının Temsilcilerini, Didim İlçemizde ağırladık, Merkez Birlik başkanımızın adına konuşmacı olarak temsil ettik. Sorunlarımızı her alanda dile getirip taşıdık. Barınağımızın kiralanması için 2 yıl önce başlattığımız Kaymakamlık, Valilik, Bölge Millet Vekilleri, Bölge Müdürleri ve en son Maliye Bakanlığı Müsteşarıyla istişare ettik, sonuç almayı bekliyoruz.Bu yıl başlattığımız gelecek yıllarda devam ettirmeyi umduğumuz, “her çocuk balık yemeli” sloganımızla Balık Festivali gerçekleştirdik. Bu festivalin süreklilik kazanmasını amaçlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bu geniş ailede hizmet etmeyi bir onur bilip hepinize yürekten teşekkür eder saygılarımız sunarım.” dedi

SÜRKOP genel başkanı Ramazan Özkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Denizlerimiz, artık dünyanın ortak mirasıdır, denizleri korumak, balıkçılığın temel sorumluluklarından biri olmalıdır, birlik olarak balıkçılarımızın refah seviyesini artırmak ve problemlerine çözüm bulabilmek için gece gündüz görev başındayız" dedi.