Nazilli’de faaliyet gösteren Aksu Kestane firması, ‘Aydın Kestanesi’ coğrafi işaret etiketini Aydın Ticaret Borsası’ndan teslim aldı.

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Aksu Mahallesinde 2008 yılında faaliyete başlayan Aksu Kestane (Ak-Kes) firması 25 ton ile başlayan üretim kapasitesini 250 tona çıkardı. 2013 yılında Japonya’ya ihraç ettikleri kestane şekeri 15 ton iken 2014 yılında 6 aylık dönemde 110 ton ihracat gerçekleştirildi.

Markalaşma ve hızla büyüme yolunda emin adımlarla ilerleyen firmanın yetkililerinden Birol Yalçın ve Mustafa Çetin, Aydın Ticaret Borsası’ndan coğrafi işaret etiketlerini teslim aldı. Birol Yalçın, “Aydın Ticaret Borsası her platforma Aydın Kestanesini tanıtmak için özveri ile çalıştı, emeklerinin boşa gitmeyerek coğrafi işareti İlimize kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri Çimen Mutlu da, “İlimizin tek kestane şekeri firması olan Aksu Kestane gurur kaynağımız. Aydın Kestanesini tanıtmak için yerel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında büyük bir sorumluluk üstlenen Metro Toptancı Market Gıda Müdürü Birol Uluşan ile görüştük. Aydın Kestanesi etiketi ile kestane ve kestane şekerimiz Metro’nun coğrafi işaret stantlarında yerini alacak. Metro ile yakın dönemde önemli bir projeye imza da atacağız” diye konuştu.