Aydın’ın Nazilli ilçesinde iki gün süre devam eden Anadolu Yıldızlar Ligi Ege Bölgesi Voleybol Grup Müsabakaları sona erdi.

Müsabakalara Kütahya, Uşak, Manisa, İzmir, Denizli, Muğla, Eskişehir, Bilecik ve Aydın olmak üzere 9 ilden yaklaşık 216 sporcu ve 36 antrenör - idareci katıldı. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, açılış seremonisine katılarak müsabakalara katılan illere katılım belgesi takdim etti. Tüm takımlara başarılar dileyen Akın, “Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyar, müsabakalara katılan tüm takımları tebrik eder, bir üst tura katılmaya hak kazanan takımlara da başarılar dileriz” dedi.

Anadolu Yıldızlar Ligi Ege Bölgesi Voleybol Grup Müsabakaları açılış programının ardından Nazilli Spor Salonunda kız takımlarının mücadelesi, Rıdvan Dilmen Spor Salonunda ise erkek takımlarının mücadelesi başladı. Erkek ve kız takımları ayrı ayrı 3 grupta mücadele ettiler. Müsabakalar sonucunda gruplarında 1’inci ve 2’nci olan takımlar bir üst tura katılmaya hak kazandı.

Müsabakalarda kızlar kategorisinde A Grubunda 1’inci Manisa, 2’nci Eskişehir, 3’üncü Bilecik, B Grubunda 1’inci Aydın, 2’nci Uşak, 3’üncü Kütahya, C Grubunda 1’inci İzmir, 2’nci Denizli, 3’üncü Muğla olmuştur. Erkekler Kategorisinde ise A Grubunda 1’inci Eskişehir, 2’nci Manisa, B Grubunda 1’inci Uşak, 2’nci Kütahya, 3’üncü Aydın, C Grubunda 1’inci İzmir, 2’nci Denizli, 3’üncü Muğla oldu.

Grup müsabakaları sonunda kız takımlarından Manisa, Eskişehir, Aydın, Uşak, İzmir ve Denizli, erkekler takımlarından Eskişehir, Manisa, Uşak, Kütahya, İzmir ve Denizli takımları bir üst tura katılmaya hak kazandı.