Ankara’daki Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nce düzenlenen Geleneksel Aydınlılar Gecesi, Başkent’te yaşayan Aydınlıları buluşturdu.

Ankara’daki bir otelde gerçekleştirilen Geleneksel Aydınlılar Gecesi’ne eski bakanlar İsmet Sezgin ve Cengiz Altınkaya, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Osman Aydın, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Eski milletvekili Ömer Okan Çağlar, Ankara Vali Yardımcıları Hayrettin Balcıoğlu ve Mehmet Gök, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdülkadir Varoğlu, Hakimler Savcılar yüksek Kurulu Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Açıkgöz ve Ankara’da yaşayan Aydınlılar katıldı.

Ankara Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ender Vardar, geceye katılan aydınlıların yoğun ilgisinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken,birlik beraberlik çağrısında bulundu. Vardar, ’’Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz takdirde başaramayacağımız hiçbir şey yok.Derneğimizin daha etkin bir şekilde Ankara’da yaşayan hemşehrilerimize ve Aydınımıza yardımcı olabilmesi için sahip çıkılması gerekiyor, bürokraside etkin görevlerdeki bürokrat arkadaşlarımızın sayısının artırılması için çalışılması,gençlerimize sahip çıkılması lazım. Aydınlıdan bu ülkeye zarar gelmez’’ şeklinde konuştu.

Yöresel türkülerin de çalınıp söylendiği gecede, Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Folklor Ekibi’nin zeybek gösterileri geceye katılanlardan büyük alkış aldı. Gecenin sonunda Dernek Başkanı Vardar, gecenin hazırlanmasında katkısı bulunanlara ve geceye katılanlara teşekkür ederek Ankara’da Aydın rüzgarı estirmeye devam edeceklerini belirtti.