Aşırı yağış ve fırtınadan etkilenen Aydın’ın Didim, Kuşadası, Söke, Efeler ve Çine ilçesinde alınan önlemler sayasinde su baskınlarının yaşanmadığı belirtildi.

Aşırı yağışlara karşı Aydın Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü ekipleri, gece 03.00’ten itibaren çalışmalarına başladı. Söke’de7 ekip, Efeler’de 6 ekip, Kuşadası’nda 5 ekip, Didim’de 4ve Çine’de 3 ekip ile sürdürülen çalışmalar ile su baskınları yaşanmasının önüne geçildi. Kanal açma ve ızgara temizliğinin yanında ASKİ ihtiyaç duyulan noktalara 15 vidanjör ile müdahale etti.

ASKİ ekipleri yağmur ile gelen mil ve pislikler nedeniyle tıkanma tehlikesi geçiren kanalları açarken aşırı yağış nedeniyle kanalizasyonun basma ihtimali olan ev ve apartmanların hatlarına da müdahale etti.

Yağmurdan en çok etkilenen Söke’de ASKİ ekipleri, Hikmetbey ve Aydın Caddesi’nde kanal ve ızgara temizliği yaparken Atatürk Mahallesi’nde de bir apartmanın kanalizasyon giderine müdahale etti. Hisartepe’de de bir evin kanalizasyonuna baskın yaşanmaması için müdahale edildi. Bağarası’nda da 1 ekip su baskınlarına karşı nöbetteydi.

Efeler’de Girne Mahallesi 2183 Sokak’ta sıkıntı yaşanmaması için ızgara ve Kanalizasyon temizliği yapıldı. Efeler ekipleri merkezin yanı sıra Umurlu, Çeştepe ve Ovaeymir’de de farklı noktalarda ızgara ve kanal temizliği yaptı.

Kuşadası’nda 5 ekip, Didim’de de4 ekip kanal ve ızgara temizliğinin yanı sıra vidanjör ile de müdahalelerde bulundu. Çine’de de 3 ekip görev başındaydı.