TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından hizmete açılan Aydın Ticaret Borsası Bilim Sanat Merkezi öğrencilerle buluştu.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Vali Erol Ayyıldız ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açılışı yapılan Aydın Ticaret Borsası Bilim Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Merkezden yararlanacak öğrencilerle görüşen Töre, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Merkez çalışmaları hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin kızı mimar Pelin Töre, Otistik çocuklar Özel Eğitim Merkezi projesi bilgiler aktardı. Pelin Töre, proje ile özel eğitim gerektiren çocukların İzmir ve Denizli gibi çevre illere gitmesine gerek olmayacağını aktararak, “Özel Eğitim Merkezi´nde canlılarla terapiye özel önem verilerek köpeklerle yürüyüş oyun alanları, yunuslarla yüzme havuzları ve küçük bir at çiftliği yer alacak. Ayrıca yurt dışından gelecek öğrenciler için aile ve hocalarıyla birlikte kalacakları butik oteller de yer alacak” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, açılışı yapılan Aydın Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezi’nin 240 günde tamamlanarak eğitim öğretime hazır hale getirildiğini söyledi. Merkezin ülkede bulunan 72 bilim ve sanat merkezinden biri olduğunu kaydeden Töre, “Okulumuz, Aydın’daki ilk ve tek Bilim ve Sanat Merkezidir. Ayrıca Ticaret Borsası işbirliği ile yapılan okulun toplam maliyeti 2 milyon 30 bin 780 TL’dir. Türkiye nüfusunun yüzde 2’sinin üstün zekalı olduğu, Aydın’da ise zeytinyağı ve incir ile beslenme şeklinden dolayı bu oranın yüzde 5 olarak tespit edildiği göz önünde bulundurularak bu kurumun acilen yapılmasına karar verdik” diye konuştu.