AK Parti Efeler İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Levent Sabancı, Genel Merkezin Aytaç Arslan’ı Efeler ilçe başkan adayı göstermesine rağmen kongrede aday olduğunu açıkladı.

Aydın’daki vesayeti kaldırmak için aday olduğunu açıklayan Sabancı, ’’Biz demokrasiye Aydın’da tekrar yaşatmak için adayız. Biz genel merkeze karşı değil, Aydın’daki vesayete kaldırmak için adayız. Tünelin ucu bize göründü. Bizim bu yürüyüşümüzde 2015, 2019, 2023 ve 2071’e ulaşma hedefimiz var. İlçe kongremizde demokratik bir şekilde seçimi kazanıp, ’Yeni Efeler’i hep birlikte Şaha kaldıracağız’’ dedi.

Adaylıktan çekilme gibi bir düşüncesinin olmadığını da belirten Sabancı,’’2009’dan bu yana bu parti Aydın’da seçim kazanamıyor.Bu vesayeti üzerimizden kaldırmamız gerekiyor.Ben kazanmak için, birşeylere dur demek için adayım. Aytaç Arslan’da bu partinin mensubu.Kongre de kim kazanırsa kazansın, kongreyi kazanan AK Parti olacaktır.Kazanan ben olmasam bile kazananın elini öpmeye hazırım. ben kazanırsam da onun bana destek vermesini isterim. Kimsenin adaylıktan çekilmem konusunda aba altından sopa gösteremez.Biz hizmet için adayız’’ diye konuştu.

“AYDIN’DA KILIÇDAROĞLU VAKASI YAŞANACAK”

Aydın’da ikinci Kılıçdaroğlu vakası yaşanacağını iddia eden Sabancı, ilçe başkan adayı Aytaç Arslan’ın Kuşadası ilçe teşkilatında üyeliği bulunduğu için kendine bile oy veremeyeceğini öne sürdü. İl Başkanı Atay’ı ‘parti küçük olsun ama benim olsun’ düşüncesinde olmakla eleştiren Sabancı, “Sadık Atay, Efeler ilçesinin 130 delegesini teslim edeceği güvendiği bir isim aradı, sonunda Aytaç Arslan’ı buldu. Ben delegelerimize güveniyorum. Seçimi biz kazanacağız” diye konuştu.