Bu yıl beklediği rekoltyi lde edemeyen arıcılara Aydın Arı Yetiştircileri Birliği’nin girişimleri ile arı yemi ve kovan alımlarında 4 ay faizsiz kredi sağlandı. Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Altın ile Denizbank arasında imzalanan protokol çerçevesinde Aydınlı arıcılar kış döneminde arı beslemede kullanılan şeker ve kovan ihtiyaçlarını 4 ay vade ile hiç faiz ödemeden temin edebilecekler.

Çiftçi örgütleinin pek çoğunun birlikte hareket ederek çeşitli indirim ve avantajlardan fayalandığını Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu olarak aynı imkanlardan arıcıların da faydalanması için girişimlerde bulunduklarını belirten Başkaz Zeki Altın, “Bu kapsamda tarım sektörüne önemli finansal destek sağlayan özel bankalardan DenizBank ile protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında DenizBank’ın sunduğu finansal hizmetlerin yanı sıra, Üretici Kart ile arıcılarımız tüm tarımsal ihtiyaçlarını anlaşmalı işyerlerinden kendilerine verilen kart ile yapabilecekler. Arıcımız yaptığı alışverişin bedelini 4 ay sonra hiç faiz ödemeden yatıacak. Bunun yanı sıra her bölgedeki arıcılarımız toplu hareket etmeleri halinde arı yemi olarak kullanılan şeker de arıcınn ayağına kadar götürülecek. Kısacası üretici kartın tüm imkalarından bundan sonra Birlik üyesi arıcılar da faydalanacak” dedi.

Protokol Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Altın ile DenizBank Batı Anadolu Bölge Müdürü Hasan Özer Orhan, DenizBank Aydın Bulvar Şube Müdürü İsmail Akbağ arasında imzalandı.