Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Çiçekçiler Derneği üyelerini makamında kabul ederek, çiçekçi esnafının sorunlarını dinledi.

Aydın Çiçekçiler Derneği Başkanı Ramazan Korkut ve beraberindeki çiçekçi esnafı Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve sektörün sorunlarını anlattı.

Aydın’da 18 çiçekçi esnafının faaliyet gösterdiğini belirten Dernek Başkanı Korkut, 14 çiçekçi esnafının bir araya gelerek Aydın Çiçekçiler Derneği’ni kurduklarını ve Türkiye Çiçekçiler Federasyonu’nun da kurucu üyesi olduklarını açıkladı.

Çiçekçi esnafının zor günler yaşadığını anlatan Korkut, şehrin birçok noktasında kayıt dışı çiçek satışı yapıldığını aktararak, seyyar satıcılar nedeniyle de ciddi sıkıntılar yaşadıklarını hatırlattı. Ramazan Korkut, “Vergisini veren kayıtlı esnaf köşeye sıkışıyor. Şehir dışından kayıt dışı olarak gelen dilediği yerde tezgâh açıp çiçek satıyor. Bu şekilde ne vergi veriyor ne stopaj ödüyor. Burada haksız bir rekabet oluyor” ifadelerini kullandı.

Çiçekçi esnafının sorunlarını dinleyen ve ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan,“Aydın’a kayıt dışı çiçek geldiğini bilmiyordum. Bundan böyle denetimlerimizi artıracak kaçak çiçek girişi konusunda dikkatli olacağız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özakcan, Aydın Çiçekçiler Derneği üyelerine teşekkür etti.