Bu yıl 3.’sü düzenlenen Aydın Gıda,Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda stant açan Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından üyelere yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Fuar süresince ziyaretçilere broşür dağıtan Birliğin düzenlediği seminerlere Aydın’ın yanı sıra Denizli’den de üreticiler katıldı.

Aydın Damızlık Sığır Yetiştirileri Birliği olarak, birliğin rutin faaliyetlerinin yanında eğitim faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini belirten Başkan Mehmet Sedat Güngör, fuar kapsamında 2 ayrı seminer ve sektörün önemli isimlerini üreticilerle buluşturduklarını söyledi.

Bu yıl 3.’sü düzenlenen fuarda Prof. Dr. Asım Kılıç Yrd. Doc. Dr. Hulusi Akçay üreticilerle bir araya gelip hayvan sağlığı konularında soruları cevapladılar. Aydın Çiftlik Danışma Merkezi (AÇDM)’in de destekleri ile yürütülen eğitim faaliyetlerinin yıl boyu devam edeceği belirtildi.

Fuar programı kapsamında üreticilere seminer verip sorularını cevaplayan uzmanlar, hayvanların da tıpkı insanlar gibi gereksinimleri karşılandığında daha verimli olduğunu belirttiler.

Yemlerin hazırlanıp depolanmasından hayvanlara servis edilmesine kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Asım Kılıç, yem ve su ihtiyaçları karşılanan hayvanların tuz ihtiyaçlarının da karşılanmasının ihmal edilmemesini verilen yemlerin sağlıklı olmasını önerdi.

“ BESİ DANALARINDA PEYNİR SUYU KULLANIN”

Besi danalarının etlerinin daha lezzetli olması için peynir suyu kullanılmasını öneren Kılıç, “Geviş getiren hayvanların beslenmesinde temini kolay, ucuz ve taze olmak ya da soğuk hava koşullarında güvenli depolanmış olmak koşulu ile peynir suyu bir sıvı yem olarak başarı ile kullanılabilir. Böylece hem bir süt ürünü işleme atığı en etkin şekilde değerlendirilmiş olur hem de elde edilen sığır eti rengi daha açık renkli olur. Koşulları elverenlerin dana beslerken peynir suyu kullanmasını öneririm. Bu peynir suyunu yemlerin üzerine püskürtürseniz hayvanlar bu yemleri hem daha severek tüketir” diye konuştu.