Ülke genelinde kullanımı yaygınlaşan ve gençlerin hayatını karartan uyuşturucu ile mücadele kapsamında Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından adeta seferberlik ilan edildi.

2014 yılının ilk on ayında yaklaşık 10 bin öğrenci, öğretmen ve veli ile birebir görüşüp uyuşturucu madde kullanımının zararlarını anlatan KOM Şubesi zehir tacirlerinin hedefinde yer alan öğrencilerin ve gençlerin tuzağa düşmemesi için dijital ortamda da hizmet vermeye başladı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi tarafından uyuşturucu talebinin azaltılması, uyuşturucu madde kullanımı ile mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla il genelindeki öğretmen, öğrenci ve velilerin yanı sıra bazı kurum ve kuruluşlarda da bilgilendirme konferansları düzenliyor. Bu kapsamda hayata geçirilen “Yarınlarımız Aydın Olsun” adlı proje kapsamında KOM Şubesi kapı kapı dolaşıp uyuşturucu tacirlerinin gençleri nasıl ele geçirip zehirlediğini anlatmaya başladı.

2014 yılının ilk 10 ayında 51 okulda 1847 öğretmen, 6 bin 76 öğrenci ve görüşülmesi gereken 730 veliyi bilgilendiren KOM Şubesi, il genelinde uyuşturucu mücadele ve farkındalık oluşturmak için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

İÇKİLİ MEKAN VE KAFE SAHİPLERİ DE BİLGİLENDİRİLDİ

Uyuşturucu tacirlerinin özellikle içkili mekanlar ve kafelerde bulunan gençleri hedef seçtiği için KOM Şubesi’nce içkili mekanların sahipleri ile kafelerin sahip ve çalışanlarına da farkındalık konferansı verdi.

SPORTİF FAALİYETLERE AĞIRLIK VERİLECEK

Aydın İl Milli Eğitim Müdürülüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü başta olmak üzere çalışmalar 25 ayrı kurum ile birlikte yürüten Aydın Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi öncülüğünde, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması için çeşitli spor müsabakalarının düzenleneceğini belirtti.