Aydın’da, Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı kapsamında fiziksel aktivite alışkanlığının önemini vurgulamak amacıyla yürüyüş etkinlikleri devam ediyor.

2014 Yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” kapsamında Aydın İl Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, Aydın’da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliklerine bir yenisi daha eklendi.

Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan 2 bin 200 yıllık bir tarihi geçmişi olan yürüyüş yolu olarak kullanılan Kutsal Yol’da düzenlenen yürüyüşe, Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, İl Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur, Müdür Yardımcısı Dr. Okan Özdemir, Didim TSM Sorumlu Hekimi Dr. M.Veysel Kılınç ve 150 kişi katıldı.

Uzunluğu 17 km olan yürüyüş yoluna Didim Akköy’den başlandı. Didim merkezde bulunan Apollon Tapınağı’nda yürüyüş son buldu. Mesafeyi uzun bulanlar birkaç kilometre yürüyüp başlangıç noktasına dönerken, grubun büyük çoğunluğu bitiş noktasına kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası katılanlara su, sandviç, ayran, su ve meyve dağıtıldı.

İlk Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur, "2014 yılı Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” olarak ilan edildi. Bizler de bu çerçevede 2014 yılı içerisinde sağlıklı yaşam yürüyüş etkinlikleri düzenliyoruz. Yürüyüş etkinliğimizi hareketsiz hayatın sağlık açısından zararlı olduğunu göstermek, özellikle de halkımıza unuttukları yürümeyi hatırlatmak açısından yapıyoruz" dedi.