İzmir’de yarın gerçekleşecek Türkiye Yunanistan İş Forumu’na Aydın’dan Aydın Sanayi Odası (AYSO), Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Aydın Genç İşadamları Derneği (AYGİAD) katılacak.

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yunanistan Kalkınma Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan Ticaret Odası Başkanı Kostantinos Mihalos ve beraberindeki 100 civarında Yunan işadamının katılımıyla Türkiye - Yunanistan İş Forumu düzenlenecek.

İzmir Kaya Termal Hotel’de yarın düzenlenecek iş forumunun, Türkiye-Yunanistan ikili ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu söyleyen Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “İş forumunda üçüncü ülkelerde beraber yatırım imkanlarının değerlendirilmesi hedeflenmiştir. İkili görüşmelerin de yapılacağı programın katılımcılar için önemli bir fırsat olacağını düşünüyoruz. Yunanistan’dan enerji, kozmetik, gıda, inşaat, gayrimenkul, otomotiv aksesuarları, turizm, danışmanlık, alüminyum, lojistik, tarım, ilaç sanayi, hukuk, giyim, bebek ürünleri, medya, telekomünikasyon, elektronik, kağıt sanayi, geri dönüşüm ve denizcilik sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar katılım sağlayacaktır” dedi.

Üyelerle birlikte yeterli katılım sağlandığı taktirde Türkiye-Yunanistan İş Forumu’na Aydın Sanayi Odası’nın sağlayacağı ulaşım imkanı ile katılmayı hedeflediklerini bildiren Şahin, “Komşularımız ile ticaretimizi ve karşılıklı yatırımlarımızı geliştirmemiz için bu faaliyetlere mutlaka katılmalıyız” diye konuştu.