Aydın’da, Hz. Mevlana’nın ölümünün 741. vuslatı yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

Hz. Mevlana’nın ölümünün 741. vuslatı yıl dönümü dolayısıyla yurt genelinde gerçekleştirilen Hz. Mevlana’yı Anma Etkinlikleri kapsamında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Aydın Fen Lisesi tarafından bir anma programı düzenledi. Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonunda gerçekleştirilen anma etkinliğine Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Aydın Fen Lisesi Müdürü Şenol Aslan’ın açış konuşmasıyla başlayan programda, Aydın Fen Lisesi 10/A sınıfı öğrencisi Yeşim Çilen, ‘’Beri Gel Beri’’ adlı şiiri seslendirdi. ‘Hz. Mevlana’yı Anlamak’ konusuyla il genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalındaki yarışmalarda derece alan öğrenciler olan Ege Erbaş, Sıla Kart, Kader Kahraman, Muhammed Rıza Bulut, Furkan Ayan, Rabia Demir, Naz Çınar, Raziye Nur Nişancı ve Ayşe Nur Aytulun’a ödülleri verildi.

Programın sonunda, ‘’Mevlana ve İlim Anlayışı’’ konulu sunumun ardından şiir dinletisi ve sema gösterisi büyük ilgi topladı.