Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği açısından önemli bir adım attı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen ve diğer çalışanların sağlık ve güvenliği için 81 ildeki Bakanlık binalarıyla okul ve kurumlara ait binalar ve eklentilerinin uygun fiziki koşulları taşıyıp taşımadığının incelenmesi ve okullarda iş güvenliği uzmanı bulundurulması amacıyla bir genelge yayınlamıştı.

İş Sağlığı ve Güvenliği açısından önemli bir adım atan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitim ve öğretim yapılan yerlerin sağlık ve güvenlik açısından yeterliliğini araştırmak, arttırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak için bir dizi uygulamayı hayata geçirmek için Aydında ilk adımı attı.

Aydın Cumhuriyet Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği toplantısına Aydın’da ki 17 ilçeden şube müdürü ve Aydın ve ilçelerinde görev yapan iş güvenliği uzmanı olan öğretmenler katıldı.

Toplantı Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği koordinatörü Ersen Karakuş ve Sivil Savunma uzmanı Süleyman San tarafından koordine edildi.

İl genelinde İş Güvenliği birimlerinin kurulması ve koordinasyonunun sağlanmasının amaçlandığı toplantıya katılım yoğun oldu. Aydın il ve ilçelerinde bulunan eğitim kurumlarında İş Güvenliği birimlerinin kurulması için yapılan çalışmaların devamı olacak bir sonraki toplantı Aydın Mustafa Kiriş Orta Okulu’nda yapılacak.