Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılının ilk 10 aylık döneminde yapılan denetimlerde 17 bin 677 sürücüye ceza kesildiği belirtildi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 2014 yılının ilk 10 aylık döneminde merkez Efeler ilçesinde kontrollerini aralıksız olarak sürdürdü. Yapılan denetimler sonucunda park ve duraklama kurallarına uymayan 6 bin 6 sürücüye, kask ve emniyet kemeri takmayan bin 719 sürücüye, hız ihlali yapan 4 bin 979 sürücüye, alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen 375 araç sürücüsüne, uyuşturucu madde etkisinde araç kullandığı tespit edilen 15 sürücüye, kırımızı ışık ihlali yapan 727 araç sürücüsüne, kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde gürültü çıkaran 940 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

Yapılan motosiklet denetimlerinde ise toplam 2 bin 916 adet cezai işlem uygulanırken; bin 288 adet motosiklet çeşitli eksikliklerinden dolayı trafikten men edilerek otoparka çekildi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü’nden denetimlerle ilgili yapılan açıklama; “Trafik kural ihlallerinden kaynaklanan trafik kazalarının mümkün olduğunca azaltılması ve trafik düzenin sağlanması için trafik kontrollerimiz aralıksız ve yoğun şekilde sürdürülecektir” denildi.