Aydın Ticaret Borsası üyelerine yönelik olarak ‘Marka Oluşturma ve Markalaşma Stratejileri’ eğitimi düzenlendi.

Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı sunulan Aydın Ticaret Borsası’nın da ortağı olduğu “Marka Oluşturma ve Markalaşma Stratejileri Farkındalık ve Eğitimi” Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleşti.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Peri Banu Nemutlu açış konuşmasında, Derneğin kuruluştan itibaren bugüne dek gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve proje hakkında bilgiler sundu. Nemutlu, Aydın Ticaret Borsası’nın coğrafi işaret konularında ildeki en etkin kurum olduğu ifade etti. Markalaşma, yenilikçilik ve kalite geliştirme konusunda topluma katkı sağlamak istediklerini kaydeden Nemutlu, “Derneğimiz yerel değerleri yenilikçi, anlayışla, küresel rekabetle öne çıkarmak ve şehir markalaşmaları üzerine çalışmalar yapmak amacını da taşıyor. 17 ilçemizin yerel değerlerini tespit ettik. Biz eğitim vererek farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bunun dışında Aydın’da ekonomiye yön veren kurumların şehrine sahip çıkması gerekiyor" dedi.

Tritech Patent Marka Danışmanlık Firması Genel Müdürü Zeliha Özsoy ve Marka Vekili Burçin Başoğlu Arslan tarafından gerçekleştirilen eğitimde ulusal ve uluslar arası markalaşma faaliyetleri hakkında bilgi edinmek ve farkındalık sağlamak için markalaşma konusunda faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve işletmelere yönelik marka yaratma süreçleri, firma içi marka stratejilerinin oluşturulması, markanın korunması, marka aleyhine açılacak davalar, marka ile kurumsal kimlik kazandırılması, markanın reklam boyutu ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi. Eğitim alan 45 kişinin katılım belgelerinin dağıtılması ile son buldu.