Türk Eğitim-Sen Aydın Şubesi, Anayasa Mahkemesi’nde devam eden dava süreciyle ilgili olarak mektup kampanyası düzenledi.

Türk Eğitim-Sen Aydın Şubesi, 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapan Kanunun ile ilgili olarak mektup kampanyası düzenledi. Düzenlenen kampanya kapsamında toplanan 2 bin 171 adet mektup, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a gönderildi.

Düzenlenen mektup kampanyasıyla ilgili olarak bilgiler veren Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, “6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapan Kanunun getirdikleri ile ilgili olarak, sendikamız sürecin başlangıcından itibaren etkinlik ve eylemlerle kamuoyu oluşturmuştur. Bir yandan demokratik eylemler ve görüşmelerle süreci takip ederken diğer yandan da hukuki mücadele devam ettirilmektedir. Kanun Anayasa Mahkemesi’nde ele alınmaktadır. Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Üyelerinin kanun ve getirdikleri hakkında bilgilendirilmesi anlamında hem resmi girişimler hem de kişisel görüşmeler bugüne kadar defalarca gerçekleştirilmiştir. Mahkeme sürecinin hızlandırılması ve eğitim kamuoyunun hassasiyetinin bir kez daha ifade edilmesi amacıyla sendikamız kurulları tarafından Anayasa Mahkemesi’nin Sayın Başkanı Haşim Kılıç’a hitaben bir mektup hazırlanmıştır. Mektupta Kanunun şu andaki uygulamada görülen aksaklıklar, haksızlıklar ve bunların okullardaki çalışma barışı ile başarıya ve öğrencilerimizin geleceğine olumsuz etkilerinin örneklendirilmiştir. Aydında Şube Yönetim Kurulumuz, ilçe temsilciliklerimiz ve okullardaki Milli Eğitim çalışanlarının imzaladığı 2 bin 171 mektubu bu görevi üzerine alan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sayın Haşim Kılıç’a gönderiyor ve oluşan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini ümit ediyoruz” dedi.