Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı, Didim’de 6552 sayılı İş Kanunun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakları Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Didim Vergi Dairesi Müdürü Aziz Sarı ile Aydın Vergi Dairesi Grup Müdürü Mehmet Taşkın konuşmacı olarak katıldı.

Semineri Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Aydın SMMMO Didim Temsilcisi Ahmet Karaoğlu ile Didimli vatandaşlar katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz 6552 sayılı kanunda 2 konuya değinerek Kesinleşmiş borçlar ile Kasa borçlarının yapılandırılmasının önemli olduğunu belirtti ve son başvuru tarihinin 2014 Aralık ayında sonunda sona ereceğini söyledi.

Aydın Vergi Dairesi Grup Müdürü Mehmet Taşkın ise Yasanın Maliye, Belediyeler, Su ve Kanalizasyon borçlarını kapsadığını ayrıca 120 TL’nin altındaki borçların sistem tarafından otomatik silineceğini söyledi. Taşkın borçların yapılandırılması için dilekçe ile Vergi Dairelerine yada İnternet üzerinden de başvuru yapılabileceğini belirterek, “Başvuru yaptığınız takdirde size hemen bir sonuç gelmiyor. Bu işlem birkaç gün sürebiliyor. Başvuru yapan kişiler ben başvuru yaptım şu işlemim neden yapılmıyor diye itirazlarda oluyor. Bu konuda işlemler başlayınca mükellefin borç durumu ve yapmak istediği takside göre ödeme planı çıkarılıyor ve bilgilendirme yapılıyor” dedi.

Çıkarıla kanunun bir af olmadığını da belirten Taşkın yasa kapsamında neleri yapılacağı, ödemelerle ilgili durumu, peşin ve taksitli ödemelerdeki ödeme oranları ile araç muayenelerinde yapılan işlemlerle ilgili bilgiler verdi.