Aydın İl Yenilik Platformu Yürütücüsü Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu’nu makamında ziyaret etti.

BİK Aydın Şubesini ziyaret eden İl Yenilik Platformu Yürütücüsü Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, “Kurumun Aydın’a şube açması yerinde bir karar olmuş. İnanıyorum ki kurumun Aydın’a faydaları olacaktır. Başta kurum müdürü olmak üzere tüm personele başarılar diliyorum” dedi.

“İçindeki Mucidi Çıkart“ sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Prof. Dr. Kiraz, “Yürütme kurulu başkanlığını Aydın Valiliği ve eş başkanlığını Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğümüzün yaptığı Aydın İl Yenilik Platformu adı altında faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Aydın ilinin sahip olduğu ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi değerleri ve birikimleri, ulusal ve uluslar arası rekabet gücünü arttıracak şekilde, AR-GE ve yenilik kapasitesini kullanarak ekonomik ve sosyal faydaya ulaşma amacıyla başlatılmıştır. Bu sayede ilde yenilik konusunda farkındalık artırmaya çalışıyoruz. İş birliği zemininde temsil edilen tüm paydaşlara yenilik kültürünü kazandırarak, paydaşların ulusal ve uluslararası fonlardan daha fazla yararlanmasını amaçlıyoruz. İldeki nitelikli iş gücünü geliştirme ve kullanma konusunda önemli katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Ziyaretten memnun olduğunu söyleyen BİK Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu da, “Aydın İl Yenilik Platformu Yürütücüsü Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz’ın ziyaretinden memnun olduk. Platform olarak, Aydın için son derece önemli işler yapıyorlar. Aydın’lı ve Aydın da yaşayanlar olarak bu projenin her yönüyle desteklenmesi gerektiğini inanıyorum. Aydın’da ‘Fikrim Var, Sermayem Yok’ diyen birçok müteşebbis ruhlu kişilerin olduğunu düşünüyorum. Tam onlara göre fırsat diye düşünüyorum” dedi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen İl Yenilik Platformu Aydın’da iki ayrı ofiste faaliyetlerini yürütüyor. Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 3. Kat C blok 206 numaralı odada canlı danışmanlık olarak ve A.D.Ü. Tıp fakültesi Halk Sağlığı Bölümü Şehir Hastanesi binası proje ofisi olarak hizmet veriliyor.