Aydın’da girişimcilik eğitimini tamamlayan 175 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Aydın İl Müdürlüğü ve Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Aydın İl Müdürlüğü, işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimini tamamlayan 175 kursiyere sertifikaları verildi.

Aydın Ticaret Borsası’nda düzenlenen törene, Aydın AK Parti Milletvekili Semiha Öğüş, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın KOSGEB Başkanı Turgut Gözen, Aydın AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Aydın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Armağan Aydın, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, kurum müdürleri ve çok sayıda girişimci katıldı.

"GİRİŞİMCİ, YETENEKLİ, CESUR VE BİLGİLİDİR"

İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, girişimcilerin tek amacının kar yapmak olmadığını fakat girişimcilerin kar amacıyla risk alan kişiler olarak tanımlandığını ifade ederek, “Bu ülkenin risk alacak, çalışacak insanlara ihtiyacı var. Girişimcinin 3 özelliği vardır. Girişimci, yetenekli, cesur ve bilgilidir. Aynı zamanda kendine güven duymalıdır ve güvenilen biri olmalıdır, girişimci yeri geldiğinde de geri adım atmasını bilmelidir” dedi.

"GİRİŞİMCİLİK HARİTASINDA BİR NUMARADAYIZ"

KOSGEB Başkanı Turgut Gözen, Aydın’da 227 başvuru aldıklarını kaydederek, "Başvuru yapan 227 işletmenin 193 tanesi desteklendi. Geriye kalan 17 tanesi de kapandı. 176 adet aktif işletmemiz var. Türkiye Geneli’nde 16’ıncı sıradayız. 102 kadın girişimcimiz de kendi işini kurdu. Girişimcilik haritasında TR32A bölgesi (Aydın, Denizli, Muğla) bir numara" şeklinde konuştu ve bu bölgede de kadın girişimcilerin ön planda olduğunu söyledi.

Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi de Aydın’da kadınların sosyal hayata yoğun şekilde katıldıklarını ve Aydın’ın bu yönüyle gurur duyduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikalarını protokol üyeleri tarafından verdi.