Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, 2014 yılı Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı kapsamında fiziksel aktivite alışkanlığının önemini vurgulamak amacıyla Aydın’da da yürüyüş etkinlikleri devam ediyor.

Bu kapsamda Aydın İl Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü desteği ile Aydın’da faaliyet gösteren, Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler Belediye Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri il Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde adı geçen kamu kurum kuruluşlarında görevli il bürokratları, personeller ve ailelerinin katılımıyla 27 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 11.00’de Aydın Adnan Menderes Stadyumu’nda yürüyüş etkinliği ve yürüyüşün sonunda da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevli antrenörler eşliğinde egzersiz yapılacak.

İl Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur, "2014 yılı Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” olarak ilan edildi. Bizler de bu çerçevede 2014 yılı içerisinde sağlıklı yaşam yürüyüş etkinlikleri düzenliyoruz. Yürüyüş etkinliğimizi hareketsiz hayatın sağlık açısından zararlı olduğunu göstermek, özellikle de halkımıza unuttukları yürümeyi hatırlatmak açısından yapıyoruz" dedi.