Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, 6552 Sayılı Kanun kapsamında bulunan borçların yeniden yapılandırılması ve diğer hususlar konulu “Torba Yasa Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Aydın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, SGK İl Müdürü Rıfat Kocaoğlu, SMMMO Başkanı Fettah Açan, SGK il müdür yardımcıları, birim müdürleri ve SMMMO üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SGK İl Müdürü Rıfat Kocaoğlu, sigorta primlerinin zamanında ödenmesinin faydalarını hatırlatarak, "Sigortanın önemi ve sigorta primleri ile ilgili ve ilçelerimizde bir çok toplantılar düzenlemekteyiz. Gerçekleştirilen toplantılarda sigortasız çalışmanın zararlarından bahsediyoruz. Torba Yasası’nın yürürlüğe girdiği günden bu yana Aydın’da 7763 kişi sigorta borçlarını yapılandırmak üzere müdürlüğümüze başvurdu. Sigorta bir insan hayatının olmazsa olmazıdır" ifadelerini kullandı ve borçlarını yapılandırmak için son günü beklememelerini istedi.

Kocaoğlu’nun ardından konuşan Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, “Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden 10 Eylül 2014’e kadar geçen süre için Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu borçlarınıza uygulanacak olan gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının tahsilinden vazgeçilmektedir” dedi.

Prim borçlarından dolayı sağlık hizmetlerinden faydalanamayanlar, borçlarını yapılandırılmaları halinde 60 günden fazla prim borçları bulunmamak kaydıyla borçlarının ilk taksitini ödemelerinden sonra eş ve çocukları ile birlikte sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayacağını anlatan Açıkgöz, borçlarını yapılandıran işverenlerin borcu yoktur yazısı alabileceğini söyledi.

Açıkgöz, son olarak 6552 Sayılı Kanun kapsamında bulunan borçların yeniden yapılandırılması ve sigorta primleri ile ilgili merak edilen diğer tüm hususlar hakkında hazırladığı slaytın sunumunu yaptı.

Toplantı sonunda SMMMO Başkanı Fettah Açan, SGK İl Müdürü Kocaoğlu ve Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz’e teşekkür plaketi verdi.