Aydın Alevi Örgütü Bileşenleri Maraş Olayları’nın 36. Yıl dönümü dolayısıyla yaptıkları basın açıklamasında, arşivlerin açılmasını Maraş olaylarında, suçu, kusuru veya ihmali bulunanların yargılanmasını istediler.

Sevgi Yolu’nda düzenlenen basın açıklamasında Aydın Alevi Örgüt Bileşenleri adına basın açıklamasını okuyan Dr. Rıza Akdeniz, yaşanan olaylarda baş aktörün ‘Derin Devlet’ olduğunu ileri sürerek “Kuşkusuz yitirdiğimiz canlar yüreğimizde karanlığa bir ışık olmaya devam ediyorlar. Ama artık karanlığa ışık tutmak bedenlerin ateşlerde külleşmesiyle değil, bilimle teknikle akılla olmalı. Bunun için geçmişte yaşananları unutturmayarak, katliamların yenilenmesini önleyerek, farklılıkların zenginlik olduğu bilincini beyinlere kazıyarak ve hepsinden önemlisi vicdanlarımızla, geçmişimizle, ayıplarımızla, suçlarımızla yüzleşerek ışığı çoğaltmalıyız” dedi.

Açıklamasında gizli arşiv belgelerin bulunduğunu iddia ederek bu belgelerin açıklanmasını isteyen Aydın Alevi Örgüt Bileşenleri Sözcüsü Rıza Akdeniz, “Aydın Alevi Bileşenleri kararlı bir şekilde bir arada yaşama kültürünü tahrip eden karanlıkta kalmış bütün katliamların aydınlığa kavuşturulması için mücadele veriyor ve laikliği, bireyin ve emeğin özgürleştirilmesini, devletin demokratikleştirilmesini savunan güçlerle omuz omuza olmayı önemsiyoruz” diyerek sözlerine “Biz alevi Kızılbaş Bektaşiler olarak devletten Diyanet’in derhal kaldırılmasını, din derslerinin seçmeli olmasını istiyoruz” dedi.