Aydın’da meydana gelen ikamet yangının, çevredekilerin erken fark etmesi ve itfaiyenin anında müdahalesi ile faciadan dönüldü. Yangının çıktığı evde küçük çapta maddi hasar meydana gelirken, yanan dairenin üst katında oturan ve astım hastası olduğu öğrenilen bayan dumandan etkilendiği için hastaneye kaldırıldı.

Yangın gece Aydın Merkez Efeler Cumhuriyet Mahallesi 1965 sokak 22 numaralı apartmanın 3 katında meydana geldi. Akşam gezmesine gittikleri öğrenilen Mehmet A. isimli şahsın ikamet ettiği dairenin mutfak balkonundan dumanların yükseldiğini gören çevre sakinleri durumu Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirerek yardım istedi. İtfaiye ekipleri tarafından kapısı açılarak müdahale edilen yangında alevler evin diğer odalarına ve üst katlara sıçramadan söndürüldü. Bu arada komşularının haber vermesi ile eve gelen ikamet sakinleri evde itfaiye ekiplerini yangın söndürürken görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Kısa sürede müdahale edilen yangının çıktığı evde küçük çaplı maddi hasar meydana gelirken, yangının çıktığı apartmanda oturan bir bayan ise dumandan etkilendi. Astım hastası olduğu öğrenilen bayan olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.