Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen ilk kez düzenlenen Liseler arası Voleybol İl Birinciliği B Kategorisi müsabakalarında kızlarda Nazilli Fen Lisesi, erkeklerde de Anadolu İmam Hatip Lisesi il şampiyonu oldu.

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan ve 1999-2000 doğumluların mücadele ettiği final maçlarında kızlarda Nazilli Fen Lisesi ile Efeler Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen final maçında Nazilli Fen Lisesi rakibini 3-2 mağlup ederek il birincisi, il üçüncüsü ise Doğa Koleji oldu.

Maça iyi başlayan Efeler Anadolu Lisesi ilk seti 25-21 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette toparlanan Nazilli Fen Lisesi rahat bir oyunla seti 25-12 alarak skorda 1-1’lik eşitliğe getirdi. Üçüncü sette daha kontrollü oynayan Efeler Anadolu Lisesi seti 25-19 alarak 2-1’lik skorla yine öne geçmeyi başardı. Dördüncü sette rakibinden daha az hata yapan Nazilli Fen Lisesi seti 25-18 alarak skoru 2-2’e getirdi ve maç netice setine gitti. Netice setini de 15-8’lik skorla alan Nazilli Fen Lisesi, ilk kez kurulan ligde il birincisi olmayı başardı.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA TEMSİL EDECEKLER

İlk kez düzenlenen Liseler arası Voleybol İl Birinciliği B Kategorisi şampiyon olan Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Voleybol Takımı ile Nazilli Fen Lisesi Kız Voleybol Takımı, Aydın’ı Türkiye Şampiyonası Grup Birinciliği müsabakalarında temsil etmeye hak kazandı. Şampiyonanın tarihi ve yeri de önümüzdeki günlerde belli olacağı öğrenildi.

İl birinciliği müsabakaları sonunda yapılan kupa töreninde derece giren takımların kupalarını Voleybol İl Temsilcisi Mustafa Tankut, Okul Sporları Koordinatörü Ayhan Afşar, Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Necati Uçar verdi.