Aydın’da oluşumunu tamamlayan İş Güvenliği Uzmanları İş Yeri Hekimleri Kalite Denetçileri Eğitimcileri ve Eğiticileri Derneği (İŞGÜMDER) çalışmalarına başladı.

Kurucu Başkan Anıl Pehlivan başkanlığında oluşumunu tamlayan İŞGÜMDER’in yönetimi gerçekleşen tanışma etkinliğinin ardından çalışmalarına başladı.

İŞGÜMDER’in kuruluş amacı ve çalışma yapacağı konular hakkında bilgiler veren Kurucu Başkan Anıl Pehlivan, “İşçi sağlığı ve iş güvenliği bütün çalışanları ilgilendiren, iş hayatının en temel unsurlarından biridir. Ülkemiz, iş kazalarında Avrupa ve dünyada ilk sıralarda yer almakta olup, ölümlü iş kazalarında Avrupa`da birinci, dünyada üçüncü sırada yer almaktadır. Ülkemizde resmi istatistiklere göre her gün 200 e yakın iş kazası gerçekleşmekte, bu kazaların sonucunda 6 kişi sürekli iş göremez hale gelmekte ve maalesef 4 çalışanımız hayatını kaybetmektedir. İş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri olarak amacımız işin yürütümü sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa ve güvenliğe zarar verebilecek koşullardan korunmak için sistemli ve bilimsel çalışmalar yaparak, çalışanı ve işyerini tehlikelerden korumaktır. Bilimsel verilere göre de iş kazalarının yüzde 98’i önlenebilir kazalardır. Bu da demek oluyor ki, iş kazaları kader değildir ve ‘kaza geliyorum’der” dedi.

İş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri olarak meslek hayatları boyunca güvenilir şekilde çalışma ortamı oluşturulması için gayret gösterdiklerini kaydeden Pehlivan, “Derneğimiz iş yerlerinde oluşabilecek iş kazalarının meslek hastalıklarının en aza indirilmesi, iş günü kayıplarının önlenmesi, iş güvenliği uzmanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, İşverenlerin bilgilendirilmesi, iş güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması, iş yaşamında verimin artırılması dolayısı ile ekonomiye katkıda bulunulması amacı ile kurulmuştur. İş güvenliği uzmanlığı ve işyeri hekimliği eğitimleri devam etmekte olup meslektaş sayımız giderek artmaktadır. Böylece aynı çatıyı paylaştığımız meslektaşlarımızla bir araya gelerek 22 Ekim 2014 tarihinde tüm Türkiye genelinde yayılmayı hedeflediğimiz İş Güvenliği Uzmanları İş Yeri Hekimleri Kalite Denetçileri Eğitimcileri ve Eğiticileri Derneği’ni kurmuş bulunmaktayız. Tüm meslektaşlarımızın bizlerle iş birliği içerisinde olarak yapılan çalışmalara katkıda bulunmasını istiyoruz. Bir bütün olursak atacağımız adımların güçlü olacağı inancındayız. Unutulmamalıdır ki, önlemek, ödemekten daha ucuz, daha insani ve daha vicdanidir” şeklinde konuştu.

Anıl Pehlivan başkanlığındaki İŞGÜMDER’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hacı Kuyu, Yasin Gülpolat, Ayça Güzel, İsmail Böğrekçi, Pınar Demircioğlu, Alkan Hakan Türe, Orhan Şahin, Duygu Burgazlıoğlu, Deniz Cezmi Arslan, Hasan Çil, Aydın Çakıcı, Aykut Gökşin, Mehtap Vardar, Harun Seyhan ve Sabiha Yavuz.