Aydın’ın Didim ilçesinde geçen yıl 48 üreticiyle başlatılan “İyi Tarım Uygulaması” bu yıl 290’a ulaştığı belirtildi.

Didim İlçesi Akköy’de çiftçiler ile köy kahvesinin bahçesinde bir araya gelen Danışman Ziraat Mühendisi Müzeyyen Daldal, İyi tarım uygulamasının Aydın il genelinde sürdürüldüğü ve Didim ilçesin de 2013 yılında 48 zeytin üreticiyle başlatılan “İyi Tarım Uygulaması” pamuk üreticilerin de katılımıyla bu yıl 290’ ulaştığını söyledi.

Daldal, “Çevre Amaçlı Tarımsal Alanların Korunması (ÇATAK) Projesi kapsamın da Didim ilçesin de 2013 yılın da Zeytinde iyi tarım uygulamasına ilk etapta 48 üreticimiz ile başlandı. Bu yıl pamuk üreticilerin de katılımı ile bu sayı 290’a ulaşan çiftçi ile iyi tarım uygulaması yapılmaktadır. İyi tarım uygulaması daha kaliteli ürün ve sağlıklı yaşam için başlatılan bir projedir. Maalesef ülkemizde bilinçsiz tarım ilaçları kullanıldığına yapılan kontrollerle tanık olunuyor. Bunların önüne geçilmesi için böyle bir uygulama ya gidildiği, iyi tarım da bilinçli tarım yapılması amaçlanmaktadır. Hangi zamanda hangi ilaçların kullanılacağı yönde bütün çalışmalar kayıt altına alınıyor. Sertifika aşamasına kadar gereken eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır” dedi.

Yapılan iyi tarım uygulamasıyla, denetimlerin ardından sertifikalı olarak üreticilerin ürün satışına da imkan sağlandığını ifade eden Daldal, iyi tarım uygulamalarına geçmek isteyen çiftçi sayısı gün geçtikçe arttığını sözlerine ekledi.