Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi, “Milli Eğitimde Öğretmenin Önemi” konulu sohbet toplantısı düzenledi.

Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Sekreteri Orhan Bayraktar’ın konuşmacı olarak katıldığı sohbete Türkav Aydın Şubesi Başkanı Bilge Ozan ve vakıf üyeleri katıldı.

Bayraktar, öğretmenlerin aileler ve çocuklar tarafından kutsal meslekler olarak kabul edildiğine değinerek; “Şu anda ise öğretmenlik mesleği bu ülkede itibar kaybeden bir meslek sınıfı içinde zikrediliyorsa, bu ülkeyi yönetenlerin esamesinin okunmaması gerekir. Öğretmenlik mesleğinin kıymetini bilmeyen siyasi irade aslında kendi itibarını ayaklar altına aldığının ne zaman farkına varacak? Böylesine önemli bir mesleğin başarısız kılınması Türkiye Cumhuriyeti Devletini büyük bir kaosu beklediğinin işaretidir” dedi.

ŞAHSİYETLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM, DİMDİK DURALIM.

Öğretmenlerin Türkiye’nin dinamikleri olduğunu kaydeden Bayraktar, “Eğer öğretmenler birtakım gayri ahlaki anlayışlara, yanlış stratejilere sadece günü kurtarmak adına teslim oluyorsa ve sadece kendisi için yaşayan insanlar haline gelmişse o zaman yandık demektir. Öğretmenlerimizin iradesinden başka bu ülkenin geleceğini düzeltecek başka bir mekanizma yok. Öğretmenler olarak bu kadar önemli bir görev ifade ediyoruz. Şahsiyetlerimize sahip çıkalım, dimdik duralım. İnandığınız değerlerle yaşayalım. Sorumluluklarımızın bu milleti geleceğe taşımak olduğunu bilip ve ona göre davranalım” diye konuştu.