Aydın Efeler ilçesinde geçtiğimiz hafta ekmek fiyatlarının yüzde 100 zamlanarak 50 kuruştan 1 TL’ye yükseltilmesi ile vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin halk ekmeğine akın etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin halk ekmek satış büfeleri önünde uzun kuyruklar oluşunca vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin soruna çare bulmasını istediler.

Gelen zamla birlikte Aydın Efeler ilçesinde vatandaşlar, günün belli saatlerinde halk ekmekten alabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Ekmek dağıtım aracı gelir gelmez büfelerde ekmekler kısa sürede tükenirken şu anda sadece Efeler ilçesinde günlük 30 binin üzerinde halk ekmek satıldığı öğrenildi. Vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin halkın ekonomik ve hijyenik ekmek tüketimine destek olabilmek amacıyla başlattığı 50 kuruşa satılan 250 gramlık halk ekmeğin artırılmasını ya da ikinci fırının açılmasını istediler.

Hem hijyen hem de tuz oranı asgari düzeyde olduğu için çeşitli rahatsızlıkları bulunan kişilerin de rağbet ettiği halk ekmekten satın alabilmek son ekmek zammından sonra sıkıntı olmaya başladı.