Aydın’da öğlen saatlerinde aynı anda iki yerde çıkan arazi yangını ekiplerin uzun uğraşları sonucu söndürüldü. Yangınların biri piknik ateşinden çıktığı belirtilirken, diğer yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Saat 14:30 sıralarında aynı anda Aydın Merkez Efeler ilçesine bağlı Baltaköy ve Balıkköy mahalleleri yakınlarında tarım arazisi ve makilik alanların bulunduğu bölgede yangın çıktı. Her iki yangında ilk olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederken, arazi aracı olmadığı için itfaiye ekipleri yetersiz kaldı. Orman Yangını Söndürme ekiplerinin de takviyesi ile her iki yangın da kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Aydın ve çevresinde Ekim ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen, yağışların olmaması nedeniyle bölgede halen yangın riskinin büyük olduğunu belirten yetkililer vatandaşların duyarlı olmalarını istediler.

Aydın Merkez Balıkköy yakınlarındaki yangının piknik ateşinden çıktığı öğrenilirken, Baltaköy mahallesi yakınlarında çıkan yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Yangınlarla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.